Gastenboek

LBC-NVK

Aangrijpend toneelstuk
Geeft duidelijke kijk op de realiteit van armoede, in al zijn aspecten
Met tegelijkertijd een boodschap van hoop
Vele aanwezigen waren stil en onder de indruk na afloop van het toneelstuk
Ook ijzersterke acteurs met geloofwaardige prestatie.
Vakbond, ACV LBC-NVK

ACV

vandaag zagen we op de studiedag van het ACV rond "Gelijkheid" in Sint-Niklaas de aangrijpende nieuwe voorstelling van PACO gebaseerd op het boek.
Tot onze verrassing kwam aan het eind de echte "Emilie" op het podium. Een emotioneel moment. De acteurs zetten een prachtprestatie neer! Proficiat.

Sint Jozefschool

de nieuwe voorstelling over het boek van Paco-producties is aangrijpend en sterk. Een aanrader voor scholen (vanaf 15-16 jaar), leerkrachten, hulpverleners en iedereen die iets meer wil weten over armoede in Vlaanderen.

Maaike

Ik kan zeer goed meeleven met dit verhaal.
Men moet eerst zelf iets dergelijks hebben meegemaakt voor je het ten volle kan begrijpen.
De sociale diensten lichtten onvoldoende voor, nemen niet genoeg tijd, al is dit uiteraard niet altijd hun schuld, zij krijgen maar beperkte tijd misschien.
Misbruik van vertrouwen en zich uitgeven als vriend en het niet zijn liggen veelal aan de basis van dergelijke problemen. Als je iemand wil helpen doe het dan ten volle anders zeg je "neen".
Ben zelf opgegroeid in een zeer gelukkig en liefdevol gezin zonder problemen, geen luxe, doch wel al het nodige om goed te kunnen leven en studeren. Een echtscheiding, schielijke overlijdens en misbruik van vertrouwen maakten een einde aan mijn gelukkig leven. Het dompelde mij in eenzaamheid en armoede. Alleen mijn geloof houdt mij nog overeind.

fordulas

hey Emilie, Nico en Lieven,
Ik vond dat jullie dat goed hebben uitgelegd.
Ik vind het erg wat jullie hebben meegemaakt.
groetjes,
de jongeren

Maya

Ik heb het boek een paar keer terzijde gelegd omdat het zo herkenbaar en diepgaand geschreven is. Dan kon ik al wat dit boek bij mij in beweging zette even laten dimmen, en vertroosting zoeken. Toch is dit geen " kommer en kwel "- boek maar een enorme ondersteuning om te werken aan een eigen situatie, steeds meer positief ingesteld te zijn, en te blijven zoeken naar oplossingen en het vertrouwen in mensen en in de maatschappij te herstellen

Els Dezeure

Een boek over loyaliteit. Over hoe sterk relaties meespelen: ondanks alle pijn en ellende die mensen elkaar aandoen, is de band soms zo sterk dat er telkens opnieuw geprobeerd wordt.
Een boek dat ons tot nadenken stemt: achter een moeilijke jongere die meerdere grenzen overschrijdt, zit IEMAND. Iemand die misschien door zijn verleden geworden is tot wat wij zien. Iemand waar we misschien vooral bewondering/respect voor moeten hebben: "als ik mee gemaakt zou hebben wat zij meegemaakt heeft, zou ik lang niet zo ver staan"!
Een boek over 'sterke' mensen. Ook al lijken ze in onze ogen zwak en verloren.
Een boek over hoe hulpverlening 'kan' werken en hoe het 'niet' kan werken.
Een boek over volharden. Volharden als hulpverlener, volharden als mensen rond jongeren en gezinnen, volharden als mens.

explosief en Christ'l Roef

Marleen Merckx speelt haar rol met veel gevoel en overgave en betrekt het publiek in haar verhaal. Een grootse acteerprestatie van de actrice die velen kennen als 'Simonneke' uit 'Thuis'. 'Leven in een krabbenmand' is een theaterstuk dat aanzet tot nadenken! explosief http://explosief.jimdo.com/leven-in-een-krabbenmand/

Het was zeer mooi en ontroerend gebracht door een fantastische actrice !Groeten Christ’l Roef, Kruibeke.

Rita

Tot half 1 vannacht heb ik zitten lezen, en toen ik vanmorgen om 6 uur wakker werd,las ik direct verder. Zo word je meegenomen in dat boek. Ik vind Emelie en Nico 2 mensen met enorm veel karakter en moed. Ik hoop voor hun en vooral voor hun kinderen dat de geschiedenis zich NIET herhaalt!

Jan klaas de boeverdeer

The scene in the movie begins with a number of police vehicles in parallel driving across the dirt airstrip toward the smuggler's plane. One particular frame is of the cargo bay showing two cardboard boxes side by side filled with dope. Each box has a scorpion and the numerals 911 printed on the front. Facing the frame, the box on the left has the numerals 911 upside down. Why would they depict any drug dealer stamping 911 on his shipment boxes? Obviously, the two boxes represent the two wtc towers.

"The truth is, there is no Islamic army or terrorist group called Al Qaida. And any informed intelligence officer knows this. But there is a propaganda campaign to make the public believe in the presence of an identified entity representing the 'devil' only in order to drive the TV watcher to accept a unified international leadership for a war against terrorism. The country behind this propaganda is the US ..."

Valerie

In het begin dacht ik, wat een dik boek ! Maar toen ik begon te lezen ging het zo vlot en werd ik meegezogen in het verhaal ik wou weten wat er gebeurde, hoe alles ging aflopen.. Het is prachtig boek om echt eens tot het besef te komen wat voor een tegenslagen men allemaal kan meemaken,een aanrader voor jong en oud...

Elke

Ik begon het boek te lezen en werd als het ware meegezogen in het verhaal! Het greep me zeer erg aan omdat ik een streekgenot ben en niet wist dat ook 'naast mijn deur' zoveel armoede kan zijn. Ookal maak ik soms van nabij mee door mijn beroep. Ik wens Emilie,Nico en haar ganse familie veel moed toe!

Gazet van Antwerpen-Peter Briers

Gazet van Antwerpen (23/03/2012) - recensie over “Leven in een krabbenmand” van Peter Briers.

In Vlaanderen kampt een op de tien gezinnen met armoede. Onthusende cijfers die Marleen 'Simonneke' Merckx inspireerden tot Leven in een krabbenmand, een theaterdrama gebaseerd op het boek 'Ik ben iemand/Niemand' van Guy Didelez en Lieven De Pril. Ook voor de meer gefortuneerde toeschouwer is de opvoering vaak pijnlijk herkenbaar. Het cijferwerk aan het eind van de maand, het spaarzaam plannen van uitgaven, maar vooral het confronterende gevoel dat zelfs een maniakale budgetcontrole weinig zoden aan de dijk brengt, grijpt de kijker bij het nekvel. Het alter ego van Marleen Merckx, een getormenteerde vrouw van om en bij de veertig, dramatiseert niet, maar bezondigt zich evenmin aan geromantiseerde beschouwingen. Merckx vindt een bewonderenswaardig evenwicht tussen humor en tragedie, smart en hoop en creëert zo het effect van een rollercoasterrit door het land der armen.

Ellen en de jongeren

dag Nico en Emilie,

We zijn zeer geïnteresseerd in jullie boek , en hebben daarom eens gekeken op jullie website.
We waren zeer verrast over jullie verhaal en jullie open getuigenis...
Het was werkelijk fantastisch om jullie verhaal te mogen horen , en te weten dat er ondanks alles toch mensen zijn die met hun ervaringen anderen weten te overtuigen om verder te gaan! We vonden het geweldig op maandag 20/02/2012 jullie te mogen verwelkomen.
bedankt voor de warme knuffels en de mooie getuigenis!!
Vele knuffels en steuntjes
Van de ENGELTJES en bengeltjes!

Leen

Als leerkracht lager onderwijs heb ik gekozen dit boek te lezen. Ik werd meegezogen door het verhaal. Dezelfde dag dat ik het boek gekocht heb, heb ik het ook uitgelezen. Met een lach en een traan.......
Ondertussen heb ik het al doorgegeven...

jessica

Emilie en Nico,
Ik vond jullie verhaal zeer interessant en aangrijpend! Super hoe jullie je door allerlei moeilijke situaties hebben geslagen en hoe jullie nu andere mensen met dit boek aanmoedigen om hetzelfde te doen.
Ik wens jullie nog heel veel succes en ook plezier, doorzettingsvermogen en veel fijne, vrolijke dagen!
Lieve groetjes,
jessica

bart

hey lieven de pril ik heb jou boek helemaal uitgelezen ze en ik vind het een mooie boek en het heeft het ook met mij te maken ze ik ben ook een drugs verslaafde en ben nu aant afcken in de pelgim en jij heb eeen leuke dochdter ze soffie de pril ze da klein lief egeltje ze werkt bij mij op de bio boerderij ze en zij steun mij elke dag hoe ik moelijk heb ze da ben ik haar zeer dankbaar ze vele groetjes van bio gabber ze en ik hoop da jij nog een boek maakt ze

Marijke - welzijnsschakel de helpende hand

Leven in een krabbenmand (monoloog op basis van de roman): 'T WAS FANTASTISCH !!
Ik ben nogal kritisch ingesteld , maar ik vond het
buitengewoon. Marleen heeft dat supergoed gedaan. Maar wat mij vooral
opviel, en wat mij ook enorm aanspreekt is dat het zo echt was. Je moet
niet 'erover' gaan om de werkelijkheid weer te geven. Het is een ideale
manier om, aan mensen die minder thuis zijn in deze thematiek, toch
inzicht te geven in hoe mensen soms leven. Het leert je een heel stuk
begrip opbrengen hoe het komt dat mensen soms zo handelen of spreken .
Het zou een must moeten zijn voor elke maatschappelijk werker (in spe)
of leerkracht om dit eens te zien. Voila, alleen maar lof dus.

Magda, Warm Hart-Vereniging waar armen het woord nemen Houthale-

We ervaren dat er nog veel vooroordelen over mensen in armoede bestaan,
en dat veel mensen zich niet realiseren hoe deze mensen zich in een
krabbenmand bevinden.
We willen graag de ogen openen van mensen die niet in armoede moeten leven.
Een beetje begrip en een welgemeend uitgestoken hand kan zoveel verschil
uitmaken en moed en kracht geven aan mensen die in een moeilijke
(financiële) situatie verkeren. De energie die zij dagelijks moeten
opbrengen om te overleven getuigt van een enorme kracht die in hun schuilt,...

We dragen alle Emilies en Nicos een warm hart toe,... voor onszelf was het toneelstuk erg herkenbaar,...
Van anderen kwam soms de reactie dat sommige dingen wel overdreven waren, wat we hebben tegengesproken...

We geloven in de echte Emilies en Nico's en hopen dat ze alle kansen
krijgen,...

Koen Van Sevenant, auteur-vormingswerker rond armoede

Het theaterstuk op basis van de roman is zeer sterk en ontroerend. Het toont de complexe gelaagdheid van armoede, met zijn blije kanten en zijn diepe kwetsuren.